W szkolnym menu…

Jadłospis 21.X-25.X

Nazwa potrawy Składniki Alergeny
21.X 2019. poniedziałek
I danie żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami kości wędzone, kiełbasa podwawelska, boczek wędzony, żurek, ziemniaki, przyprawy do smaku
II danie makaron z serem twarogowym, masłem i cukrem makaron, ser twarogowy półtłusty, masło 82%, cukier, mleko 2% 1,3,7,9
napój woda z sokiem cytrynowym woda, sok cytrynowy, miód
22.X 2019. wtorek
I danie zupa  pomidorowa z ryżem wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, ryż, koncentrat pomidorowy, przyprawy do smaku
II danie pieczeń schabowa w sosie własnym, ziemniaki z kapustą kiszoną ziemniaki, schab b/k, cebula, kapusta kiszona, mąka, przyprawy do smaku 1,9
napój kompot owoce, cukier, woda
23.X 2019. środa
I danie zupa rosół z makaronem nitki wywar z drobiowy, marchew, seler, pietruszka, makaron nitki, przyprawy do smaku
II danie kasza pęczak gotowana, gulasz z indyka, surówka z kapusty włoskiej, pomidora i papryki żółtej kasza pęczak, filet z indyka, kapusta kiszona, pomidor, papryka żółta, przyprawy do smaku 1,9
napój kompot owoce,cukier,woda
24.X 2019. czwartek
I danie zupa kalafior z brokułem i kasza jaglaną wywar drobiowa, marchew, seler, pietruszka, por, kalafior, brokuł, kasza jaglana, przyprawy do smaku
II danie ziemniaki, wątróbka w sosie własnym, ogórek kiszony ziemniaki, wątróbka drobiowa, ogórek kiszony, mąka, olej, przyprawy do smaku 1,9
napój woda z sokiem woda, sok cytrynowy, miód
25.X 2019. piątek
I danie zupa krupnik z kaszy gryczanej kości wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, kasza gryczana, przyprawy do smaku
II danie ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kapusty białej z marchewką i koperkiem ziemniaki, ryba, jajka, bułka tarta, masło extra 82%, mleko 2%, olej, kapusta biała, marchew, koperek, przyprawy do smaku 1,3,7,9
napój kompot owoce , cukier,woda

18.X 19.(opracowała Bożena Świerczyna)