Kulinarna wiosna jesienią :)

Jadłospis 15.X-18.X

Nazwa potrawy Składniki Alergeny
14.X 2019. poniedziałek
I danie
II danie Dzień wolny od zajęć dydaktycznych
napój
15.X 2019. wtorek
I danie zupa  koperkowa z ryżem wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, koperek, ryż, przyprawy do smaku
II danie strogonow z makaronem na gęsto karczek, papryka czerwona, pieczarki, ogórek kiszony, mąka, makaron, przyprawy do smaku 1,9
napój kompot owoce, cukier, woda
16.X 2019. środa
I danie zupa kapuśniak z ziemniakami wywar z kości wieprzowych, marchew, seler, pietruszka, kapusta kiszona, ziemniaki, przyprawy do smaku
II danie ziemniaki, kotlet mielony, buraczki gotowane ziemniaki, łopatka b/k, jajka, bułka tarta, buraczki, przyprawy do smaku 1,3,7,9
napój kompot owoce, cukier, woda
17.X 2019. czwartek
I danie zupa ziemniaczana z porami wywar drobiowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, przyprawy do smaku
II danie potrawka z kurczaka z ryżem na sypko kurczak, marchew, seler, pietruszka, mąka, ryż, śmietana 12%, przyprawy do smaku 1,9
napój woda z sokiem woda, sok cytrynowy, miód
18.X 2019. piątek
I danie Zupa dyniowa z zacierką Wywar drobiowy,marchew,seler,pietruszka, por,dynia, makaron zacierka, śmietana 12%, przyprawy do smaku
II danie Ziemniaki, jajko sadzone, surówka z marchewki z owocami ziemniaki, jajka, marchewka, brzoskwinie, mandarynki, przyprawy do smaku 1,3,7,9
napój kompot owoce, cukier, woda

10.X 19.(opracowała Bożena Świerczyna)