Smacznego

Jadłospis 23.IX-27.IX

Nazwa potrawy Składniki Alergeny
23.IX 2019. poniedziałek
I danie Fasolka po bretońsku kości wieprzowe, fasolka, kiełbasa, boczek, przyprawy
II danie Makaron z cukrem i białym serem makaron, ser biały, cukier waniliowy, cukier, mleko 1, 3, 7, 9
napój Woda woda, sok cytrynowy, cukier
24.IX 2019. wtorek
I danie Brukselka z ryżem wywar drobiowy, marchew,seler, pietruszka, por, brukselka,ryż, przyprawy
II danie Kotlet schabowy, ziemniaki, ogórki zielone ziemniaki, schab, ogórki zielone, przyprawy 1, 3, 7, 9
napój Kompot owoce, cukier, woda
25.IX 2019. środa
I danie Rosół z kaszą manną wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, kasza manna, przyprawy
II danie Leczo kiełbasa, papryka, pieczarki, cukinia, cebula, koncentrat pomidorowy, przyprawy 1, 9
napój Kompot owoce, cukier, woda
26.IX 2019. czwartek
I danie Porowa serowa z ziemniakami wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, przyprawy
II danie Wątróbka, kasza pęczak,ogórek kiszony, marchew wątróbka, kasza pęczak, ogórek kiszony, marchew, cebula, przyprawy 1, 7, 9
napój Kompot owoce, cukier, woda
27.IX 2019. piątek
I danie Zupa dyniowa z zacierką wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, dynia, zacierka
II danie Kolet z ryby, ziemniaki, kapusta biała z marchewką i koperkiem ziemniaki, ryba, kapusta biała, marchew, koperek, jajka, mleko 2%, masło 82%, przyprawy 1, 3, 7, 9
napój Kompot

(opracowała Bożena Świerczyna)