Jadłospis 9.-13.IX

Smacznego

Pierwszy w tym sezonie kuchenno-rewolucyjny jadłospis. Zapraszamy wszystkie głodomory na przepyszne obiady.

Jadłospis 9.IX-13.IX

Nazwa potrawy Składniki Alergeny
9.IX 2019. poniedziałek
I danie Zupa jarzynowa z ziemniakami. Wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, przyprawy, sól himalajska.
II danie Makaron z sosem bolognese. Łopatka mielona, koncentrat, czosnek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie. 1,3,7,9
napój Kompot. Owoce, cukier, woda.
10.IX 2019. wtorek
I danie Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami. Wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, przyprawy, sól himalajska fasolka.
II danie Kasza, gulasz, ogórek konserwowy. Kasza pęczak, łopatka, ogórek konserwowy, olej, cebula, przyprawy. 1,3,9
napój Kompot. Owoce, cukier, woda.
11.IX 2019. środa
I danie Zupa ziemniaczana. Wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, por,           przyprawy, ziemniaki.
II danie Łazanki. Kapusta kiszona, pieczarki, kiełbasa, boczek, makaron, przyprawy. 1,3,9
napój Kompot. Owoce, cukier, woda.
12.IX 2019. czwartek
I danie Rosół z makaronem. Wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka, przyprawy.
II danie Kotlet z kurczaka, ziemniaki, surówka z ogórków zielonych, kapusty pekińskiej i pomidora. Ziemniaki, filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, pomidor, pekińska, ogórki zielone, olej,masło 82%, mleko, przyprawy. 1,3,7,9
napój Kompot. Owoce, cukier, woda.
13.IX 2019. piątek
I danie Pomidorowa z ryżem. Wywar drobiowy,marchew,seler,pietruszka,por,ryz
II danie Ziemniaki, filet z ryby, surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Filet z miruny, jajka, bułka tarta, marchew, kapusta kiszona, masło82%, mleko 2%. 1,3,7,9
napój Kompot. Owoce, cukier, woda.

(opracowała Bożena Świerczyna)