Jadłospis

Jadłospis 27.V-31.V

  Nazwa potrawy Składniki Alergeny
27.V.2019 poniedziałek
I danie Barszcz czerwony zabielany z zacierką. 1/3/7/9
II danie Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem.  1/3/7
napój Woda mineralna niegazowana.  –
28.V.2019 wtorek
I danie Zupa pomidorowa z ryżem. 1/9
II danie Krupniok, ziemniaki, kapusta kiszona gotowana. 1/3/7
napój Kompot wieloowocowy.  –
29.V.2019 środa
I danie Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami. 9
II danie Kurczak pieczony, ryż, sałatka z ogórka zielonego. 1
napój Woda mineralna niegazowana.  –
30.V.2019 czwartek
I danie Rosół z makaronem. 1/3/7/9
II danie Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i cebuli. 1
napój Woda z cytryną i miodem.  –
31.V.2019 piątek
I danie Zupa brokułowa z kaszą jaglaną.  1/9
II danie Makaron z masłem i cukrem. 1/3/7
napój Kompot wieloowocowy.  –

(opr. Maria Skrobek)