Jadłospis

Obiady – czerwiec

Informujemy, że w związku z wcześniejszym zakończeniem zajęć szkolnych t.j.19.VI obiady będą wydawane do 17.VI. Odpłatność za czerwiec wynosi 11x5pln=55pln.

Jadłospis 10.VI-14.VI

  Nazwa potrawy Składniki Alergeny
10.VI 2019. poniedziałek
I danie Kapuśniak z kapusty kiszonej. Kości wędzone, marchew,seler, pietruszka, kapusta kiszona, boczek wędzony, kiełbasa, ziemniaki, przyprawy, sól himalajska. 9
II danie Kluski na parze z sosem owocowym. Kluski na parze,owoce,mąka ziemniaczana,cukier.  1/3/7
napój Kompot wieloowocowy. Mieszanka owocowa mrożona, woda, miód.  –
11.VI 2019. wtorek
I danie Rosół z makaronem. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,makaron, przyprawy, sól himalajska. 1/3/9
II danie Wątróbka duszona w sosie własnym, ziemniaki, ogórek konserwowy. Wątróbka, smalec, cebula,mąka 500, ziemniaki, ogórek konserwowy. 1/3/7
napój Kompot wieloowocowy. Mieszanka owocowa mrożona, woda, miód.  –
12.VI 2019. środa
I danie Zupa pomidorowa z ryżem. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana 12%,przyprawy, sól himalajska. 1/7/9
II danie Kiełbasa smażona, ziemniaki z kapustą kiszoną. Kiełbasa, olej, cebula, kapusta kiszona, ziemniaki, przyprawy. ?
napój Woda mineralna niegazowana.  –
13.VI 2019. czwartek
I danie Krupnik. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,kasza jęczmienna,przyprawy, sól himalajska. 1/9
II danie Bitki wieprzowe, ziemniaki, kapusta czerwona. Mięso wieprzowe, cebula, tłuszcze,mąka,  ziemniaki, kapusta czerwona, boczek wędzony, przyprawy. 1
napój Kompot wieloowocowy. Mieszanka owocowa mrożona, woda, miód.  –
14.VI 2019. piątek
I danie Rosół z grysikiem. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,kasza manna, przyprawy, sól. himalajska.  1/9
II danie Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki. Jajko,ziemniaki, koperek,śmietana 12%. 1/3
napój Woda z cytryną i miodem.  –

(opr. Maria Skrobek)

Jadłospis 3.VI-7.VI

Nazwa potrawy Składniki Alergeny
3.VI 2019. poniedziałek
I danie Żur z kiełbasą, chleb. Kości wędzone,żurek,boczek wędzony, kiełbasa, ziemniaki, czosnek, przyprawy, sól himalajska. 1
II danie
napój Woda mineralna niegazowana.
4.VI 2019. wtorek
I danie Rosół z grysikiem. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,kasza manna, przyprawy, sól himalajska. 1/9
II danie Pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki, koperku. Mięso wieprzowe, cebula, jajka,bułka, mąka 500, olej,koncentrat pomidorowy, śmietana 12%, kapusta biała, marchew, koper, ziemniaki. 1/3/7
napój Kompot wieloowocowy. Mieszanka owocowa mrożona, woda, miód.
5.VI 2019. środa
I danie Krupnik z kaszą gryczaną. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,kasza gryczana,przyprawy, sól himalajska. 9
II danie Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka z jabłkiem. Schab,jajka, bułka tarta,olej, ziemniaki zmasłem i mlekiem,marchew, jabłko, przyprawy. 1
napój Woda mineralna niegazowana.
6.VI 2019. czwartek
I danie Zupa z botwinki z ziemniakami. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka, botwinka, buraki, ziemniaki,śmietana 12%, przyprawy, sól himalajska. 7/9
II danie Gulasz drobiowy, ryż na sypko, sałatka a’ la Colesław. Filet drobiowy,cebula, tłuszcze, marchew,kapusta biała, jogurt naturalny, ryż,mąka, przyprawy. 1/3/7
napój Kompot wieloowocowy. Mieszanka owocowa mrożona, woda, miód.
7.VI 2019. piątek
I danie Rosół z makaronem. Wywar drobiowy, marchew, seler,pietruszka, por, pietruszka natka,makaron, przyprawy, sól. himalajska. 1/3/7/9
II danie Filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Filet rybny, jajka, bułka tarta,olej, ziemniaki z masłem i mlekiem, kapusta kiszona, marchewka, cukier, przyprawy. 1/3/4/7
napój Kompot wieloowocowy. Mieszanka owocowa mrożona, woda, miód.

(opr. Maria Skrobek)